Sulīgā banānu maize Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Izcepiet sulīgu banānu maizi un pasniedziet to ar riekstu sviestu, ievārījumu vai šokolādes krēmu! Salds našķis, ko piekost pie līdzpaņemtās tējas vai kafijas. Banānu maizi var papildināt ar riekstiem, žāvētiem augļiem un šokolādi.

Nepieciešams:

  • 5 banāni (vienu noliek malā dekorēšanai),
  • 200 g miltu (var izmantot kviešu, auzu, griķu vai citus miltus),
  • 100 g cukura vai medus,
  • 100 g sviesta vai kokosriekstu eļļas,
  • 60 g paniņu vai jogurta,
  • 1 ola,
  • 2 ēdamkarotes kakao,
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Izkausē sviestu. Ar dakšiņu saspaida banānus. Sajauc kopā sviestu ar olu, banāniem, paniņām un cukuru, samaisa viendabīgā masā.

2

Atsevišķā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, kakao, kanēli un sāli. Sausās sastāvdaļas pievieno slapjajām un samaisa viendabīgā mīklā.

3

Kēksa formu ietauko vai ieklāj tajā cepamo papīru un ielej mīklu. Virskārtā liek gareniski uz pusēm pārgrieztas banānu pusītes.

4

Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 30−35 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...