Burkānu kūka ir izcils atklājums, kas patīkami pārsteigs ne vienu vien gardēdi, turklāt ēdējiem nudien nebūs nojausma, ka kūkā izmantoti burkāni. Tā kā novembrī burkānu krājumi pieejami pilnā sparā, noteikti ir vērts pagatavot šo kūku, lai palutinātu draugus, radus un ciemiņus. Par šo našķi saimniece noteikti saņems ne vienu vien komplimentu.
Nepieciešams:
Vispirms nomizo burkānu un sarīvē tos uz rupjās rīves. Bļodā sajauc eļļu, olas un cukuru viendabīgā masā, pēc tam iemaisa sarīvētos burkānus.
Atsevišķā bļodā sajauc miltus ar cepamo pulveri, kanēli, riekstiem un rozīnēm. Pie burkānu–eļļas–olu masas piejauc sausās sastāvdaļas un rūpīgi samaisa.
Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru, ielej tajā mīklu, izlīdzinot pa visu virsmu. Cep iepriekš līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā krāsnī aptuveni 40 minūtes. Izņem paplāti un atdzesē.
Kamēr kūka dziest, sagatavo krēmu. Vienā bļodā stingrās putās saputo saldo krējumu. Citā bļodā saputo krēmsieru ar pūdercukuru. Pēc tam krēmsiera masā pa daļām iecilā saldo krējumu.
No izceptās mīklas izgriež vēlamo formu – apli vai četrstūri. Pārgriež mīklu uz pusēm vai trīs kārtās, lai kūka būtu augstāka.
Liek uz šķīvja vienu kūkas kārtu, izsmērē daļu krēmu, tad – nākamo kārtu un arī izsmērē krēmu. Krēmu pārsmērē augšējai kārtai un, ja vēlas, arī kūkas malām. Kūku var dekorēt ar sadrupinātiem riekstiem.