Sulīgā ķirbju kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Rudenīgos vakaros, kad uz kārā zoba gribas uzkost kaut ko saldu, pagatavojiet šo sulīgo ķirbju kūku, kurā ieceptas mandeļu skaidiņas un kas bagātīgi pārkaisīta ar pūdercukuru!

Nepieciešams:

  • 300 g ķirbja,
  • 6 olas,
  • 200 g brūnā cukura,
  • 1 tējkarote malta kanēļa,
  • šķipsna sāls,
  • smalki sarīvēta 1 apelsīna miziņa,
  • smalki sarīvēta 1 citrona miziņa,
  • 250 g mandeļu skaidiņu un vēl nedaudz – pārkaisīšanai,
  • 50 g miltu,
  • pūdercukurs pārkaisīšanai.

Gatavošana:

1

Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos un sacep vai sasautē mīkstus, bet tā, lai tie neizjūk biezenī. Atdzesē.

2

Atdala olu dzeltenumus un ar mikseri saputo gaisīgā masā. Tad pievieno 2 ēdamkarotes cukuru, kanēli un sāli un turpina putot, līdz sanāk bieza masa. Iemaisa sarīvētas citrusaugļu miziņas. Pamazām iecilā samaltas mandeles, ķirbju gabaliņus un miltus, bet stingri nemaisa.

3

Atsevišķā bļodā stingrās putās saputo olu baltumus. Pa karotei pievieno atlikušo cukuru un saputo tā, lai olbaltums nekrīt no bļodas ārā, ja to apgriež otrādi.

4

Saputotos olu baltumus iecilā pagatavotajā mīklā. Ielej mīklu kūkas veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.

5

Cep 180 °C temperatūrā apmēram 30 minūtes – tik ilgi, līdz mīkla viducī izcepusies (gatavību pārbauda ar koka irbulīti).

6

Kamēr kūka vēl karsta, to pārkaisa ar pūdercukuru un sasmalcinātām mandeļu skaidiņām. Atstāj atdzist un tad pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi