Rudenīgos vakaros, kad uz kārā zoba gribas uzkost kaut ko saldu, pagatavojiet šo sulīgo ķirbju kūku, kurā ieceptas mandeļu skaidiņas un kas bagātīgi pārkaisīta ar pūdercukuru!
Nepieciešams:
Ķirbi sagriež nelielos gabaliņos un sacep vai sasautē mīkstus, bet tā, lai tie neizjūk biezenī. Atdzesē.
Atdala olu dzeltenumus un ar mikseri saputo gaisīgā masā. Tad pievieno 2 ēdamkarotes cukuru, kanēli un sāli un turpina putot, līdz sanāk bieza masa. Iemaisa sarīvētas citrusaugļu miziņas. Pamazām iecilā samaltas mandeles, ķirbju gabaliņus un miltus, bet stingri nemaisa.
Atsevišķā bļodā stingrās putās saputo olu baltumus. Pa karotei pievieno atlikušo cukuru un saputo tā, lai olbaltums nekrīt no bļodas ārā, ja to apgriež otrādi.
Saputotos olu baltumus iecilā pagatavotajā mīklā. Ielej mīklu kūkas veidnē, kurā ieklāts cepamais papīrs.
Cep 180 °C temperatūrā apmēram 30 minūtes – tik ilgi, līdz mīkla viducī izcepusies (gatavību pārbauda ar koka irbulīti).
Kamēr kūka vēl karsta, to pārkaisa ar pūdercukuru un sasmalcinātām mandeļu skaidiņām. Atstāj atdzist un tad pasniedz.