Sulīgais ābolu pīrāgs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ābolu sezonā katrā mājā jābūt izceptai vismaz vienai ābolkūkas variācijai. Šī var būt viena no tām – ar sulīgu pildījumu, patīkami mīkstu mīklu visapkārt un kārdinošu aromātu, kas tik ļoti raksturīgs rudens iesākumam.

Nepieciešams:

  • 400 g miltu,
  • 1/2 tējkarotes sāls,
  • 180 g sviesta,
  • 2 ēdamkarotes cukura,
  • 1 olas dzeltenums,
  • 60 ml auksts ūdens.
  • Pildījumam:
  • 800 g saldskābu ābolu,
  • 100 g brūnā cukura,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • nedaudz citronu sulas,
  • kanēļa cukurs.

Gatavošana:

1

Vispirms pagatavo mīklu. Bļodā sajauc miltus ar sāli, tad pievieno sviestu un ar pirkstiem veido drupanu mīklu. Pievieno cukuru un iemaisa to mīklas drupačās. Atsevišķi sakuļ olas dzeltenumu ar ūdeni un tad to pakāpeniski lej klāt drupačām, veidojot gludu mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni – galvenais, lai mīkla ir gluda. No mīklas izveido divas bumbas, tās ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz stundu.

2

Gatavo pildījumu. Nomazgā, nomizo ābolus un izgriež tiem serdes, tad tos sagriež plānās šķēlēs un samaisa ar cukuru, kanēli un citronu sulu.

3

Vienu mīklas bumbu izveltnē aptuveni 3 mm biezu, kūkas veidnes izmērā, ieskaitot malas. To ieklāj veidnē, piespiežot mīklu pie pamatnes un malām. No atlikušās mīklas izveltnē tikpat biezu kārtu – tik lielu kā kūkas virspuse.

4

Ieklātajai mīklai pa virsu liek ābolu pildījumu, izlīdzina pa visu formu. Tad pa virsu liek izrullēto mīklas virspusi, ar pirkstiem aizspiežot maliņas. Lai pīrāgs cepoties nepiepūšas, virspusē ar nazi iegriež dažas strīpas, lai ir kur izkļūt tvaikam. Virskārtu pārkaisa ar kanēļa cukuru.

5

Cep 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes, līdz virskārta kļuvusi zeltaini brūna.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi