Brūnītis, kuru angliski sauc par brauniju, ir fantastisks izgudrojums kulinārajā pasaulē. Tā galvenā sastāvdaļa ir kvalitatīva šokolāde. Ja šokolāde būs laba, šis kārums nevar neizdoties. Protams, nedrīkst aizmirst par mīlestības devu, kas jāpievieno gatavošanas procesā un ko noteikti sajutīs ikviens saldā našķa ēdējs.
Nepieciešams:
Vispirms ūdens peldē katliņā izkausē šokolādi kopā ar sviestu. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
Atsevišķā bļodā sakuļ divas olas kopā ar skābo krējumu, cukuru un tad masu iemaisa šokolādē. Pievieno miltus, sāli, cepamo pulveri un viegli iemaisa.
Atsevišķā bļodā saputo krēmsieru kopā ar pūdercukuru, līdz masa ir krēmīga un viendabīga.
Izklāj kūkas veidni vai cepamo plāti ar cepamo papīru, tur ielej aptuveni trešdaļu no brūnīša mīklas. Tad pa virsu uzlej krēmsiera masu, to izlīdzina pa visu formu un tad beigās uzlej pa virsu atlikušo brūnīša mīklu. Ja vēlas, var ar karoti vai kociņu izlīdzināt mīklu tā, lai izveidojas divkrāsains zīmējums, sajaucoties krēmsiera masai ar šokolādes mīklu. Pārkaisa ar avenēm un liek cepties iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā aptuveni 40–50 minūtes. Gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti – ja tas ir slapjš, iespiežot mīklā, vēl nedaudz jāpacep.
Svarīgi pēc brūnīša pagatavošanas to uzreiz nolikt atdzesēties vēsā vietā, citādi tas turpinās sildīties un kļūs līdzīgs kēksam.