Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Pildījumam nepieciešams:
Ja nav gatava ķirbju biezeņa, sagriež aptuveni 700–800 g cepšanai piemērota ķirbja mazos gabaliņos, liek katlā, pielej nedaudz ūdens un sautē, līdz mīksts. Sablendē un atdzesē.
Bļodā saputo olas ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaisīga. Pievieno iebiezināto pienu un saputo. Masā iecilā ķirbju biezeni, pievieno garšvielas un samaisa viendabīgā konsistencē.
Sagatavoto masu lej virs apceptās mīklas un izlīdzina. Cep sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes, līdz vidus nav jēls.
Dekorē ar putukrējumu vai pasniedz siltu ar aukstu saldējuma bumbu.