Sulīgais ķirbju pīrāgs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Pildījumam nepieciešams:

  • 500 g ķirbju biezeņa,
  • 3 olas,
  • 100 g brūnā cukura,
  • 100 g iebiezinātā piena ar cukuru,
  • 1 tējkarote kanēļa,
  • garšvielas – ja vēlas, var pievienot muskatriekstu, maltu ingveru vai piparkūku garšvielu maisījumu.

Gatavošana:

1

Ja nav gatava ķirbju biezeņa, sagriež aptuveni 700–800 g cepšanai piemērota ķirbja mazos gabaliņos, liek katlā, pielej nedaudz ūdens un sautē, līdz mīksts. Sablendē un atdzesē.

2

Bļodā saputo olas ar cukuru, līdz masa kļuvusi gaisīga. Pievieno iebiezināto pienu un saputo. Masā iecilā ķirbju biezeni, pievieno garšvielas un samaisa viendabīgā konsistencē.

3

Sagatavoto masu lej virs apceptās mīklas un izlīdzina. Cep sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā 30–40 minūtes, līdz vidus nav jēls.

4

Dekorē ar putukrējumu vai pasniedz siltu ar aukstu saldējuma bumbu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...