Sulīgais persiku pīrāgs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g miltu,
  • 4 ēdamkarotes cukura,
  • šķipsna sāls,
  • 250 g auksta sviesta,
  • 4 ēdamkarotes auksta ūdens,
  • 2 olas.

Pildījumam:

  • 6–8 persiki,
  • 150 g brūnā cukura,
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes,
  • nedaudz vaniļas cukura,
  • pārsmērēšanai –1 ola un 2 ēdamkarotes piena.

Gatavošana:

1

Lielā bļodā sajauc miltus ar cukuru un sāli, samaisa. Pievieno mazos kubiņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem veido smalkas drupačas. To jācenšas darīt ātri, lai sviests nesāktu kust.

2

Kad drupačas iegūtas gana smalkas, pievieno ūdeni, olas un samīca viendabīgu mīklu. Savelto mīklu saplacina, ieklāj pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

3

Persikus nomazgā, izņem kauliņus, mīkstumu sagriež nelielās daivās un liek bļodā. Pārber ar cukuru, cieti, vaniļas cukuru un vienmērīgi apviļā.

4

Daļu mīklas atliek virskārtai pārsegšanai, pārējo starp cepamā papīra sloksnēm izveltnē vajadzīgajā lielumā un ieklāj ietaukotā pannā, nosedzot tās pamatni un arī maliņas vismaz centimetra augstumā. Virsū vienmērīgi izkārto persikus.

5

No atlikušās mīklas izrullē plānu sloksni un ar asu nazīti sagriež strīpas, kuras liek virs pīrāga, veidojot rūtiņu rakstu. Sakuļ olu ar pienu un ar otiņu apsmērē mīklu virskārtā.

6

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna. Pasniedz atdzesētu ar saldējuma piedevu vai tāpat, pārkaisot ar pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...