Sulīgais persiku pīrāgs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g miltu,
  • 4 ēdamkarotes cukura,
  • šķipsna sāls,
  • 250 g auksta sviesta,
  • 4 ēdamkarotes auksta ūdens,
  • 2 olas.

Pildījumam:

  • 6–8 persiki,
  • 150 g brūnā cukura,
  • 3 ēdamkarotes kukurūzas cietes,
  • nedaudz vaniļas cukura,
  • pārsmērēšanai –1 ola un 2 ēdamkarotes piena.

Gatavošana:

1

Lielā bļodā sajauc miltus ar cukuru un sāli, samaisa. Pievieno mazos kubiņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem veido smalkas drupačas. To jācenšas darīt ātri, lai sviests nesāktu kust.

2

Kad drupačas iegūtas gana smalkas, pievieno ūdeni, olas un samīca viendabīgu mīklu. Savelto mīklu saplacina, ieklāj pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz stundu.

3

Persikus nomazgā, izņem kauliņus, mīkstumu sagriež nelielās daivās un liek bļodā. Pārber ar cukuru, cieti, vaniļas cukuru un vienmērīgi apviļā.

4

Daļu mīklas atliek virskārtai pārsegšanai, pārējo starp cepamā papīra sloksnēm izveltnē vajadzīgajā lielumā un ieklāj ietaukotā pannā, nosedzot tās pamatni un arī maliņas vismaz centimetra augstumā. Virsū vienmērīgi izkārto persikus.

5

No atlikušās mīklas izrullē plānu sloksni un ar asu nazīti sagriež strīpas, kuras liek virs pīrāga, veidojot rūtiņu rakstu. Sakuļ olu ar pienu un ar otiņu apsmērē mīklu virskārtā.

6

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 40 minūtes, līdz mīkla kļuvusi zeltaini brūna. Pasniedz atdzesētu ar saldējuma piedevu vai tāpat, pārkaisot ar pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi