Sulīgais šokolādes un bumbieru kēkss Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 4 bumbieri,
  • 150 g tumšās šokolādes,
  • 50 ml liķiera «Amaretto» (derēs arī kafijas liķieris),
  • 120 g sviesta,
  • 120 g brūnā cukura,
  • 4 olas,
  • 100 g mandeļu miltu,
  • 30 g miltu,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • šķipsna sāls.

Gatavošana:

1

Ūdens peldē izkausē šokolādi un beigās iemaisa liķieri. Noliek šokolādi malā atdzist.

2

Izkausētu sviestu saputo ar cukuru. Tad pa vienai sāk pievienot olas un turpina putot. Beigās iemaisa izkausēto šokolādi, abu veidu miltus, cepamo pulveri un sāli. Visu rūpīgi samaisa viendabīgā mīklā.

3

Kēksa formā, kas iepriekš ietaukota, apakšā nedaudz izlīdzina mīklu, tad iegremdē nomizotus bumbierus, kuriem izgrebtas serdes, un tad ielej atlikušo mīklu, to vienmērīgi izsmērējot pa visu veidni.

4

Cep 180 °C temperatūrā aptuveni 40–45 minūtes. Kēksa gatavību var pārbaudīt, iedurot tajā kociņu. Atstāj kēksu krāsnī lēnām atdzist, vēlāk to var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi