Svaigu ogu klafutī   Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kārba klasiskā krēmsiera «Rasa»,
  • Cukurs – 3/4 glāzes un vēl 1 ēdamkarote,
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura,
  • 300 g ogu – melleņu, aveņu, kazeņu,
  • 2 ēdamkarotes kartupeļu miltu,
  • 1/4 glāzes miltu,
  • 1/2 glāzes piena,
  • 3 olas,
  • pūdercukurs pārkaisīšanai,
  • 30 g sviesta formas ieziešanai.

 

Uzziņai: klafutī

Klafutī ( no franču «clafoutis», kas veidots no vārda «clafir» – piepildīt) ir franču deserts, kas ir kaut kas vidējs starp sacepumu un pīrāgu. Tas sastāv no ogām, augļiem un saldas, pašķidras olu mīklas. Ietaukotā cepamajā formā vispirms ievieto ogas un augļus, tad pārlej ar mīklu. Klasiskajā franču virtuvē klafutī parasti izmantoja svaigus ķiršus ar kauliņiem, taču mūsdienās to visbiežāk cep no konservētiem ķiršiem bez kauliņiem. Tāpat ir populāris persiku, ābolu un bumbieru klafutī, kur šie augļi tiek sagriezti ķiršu lieluma gabaliņos.

Gatavošana:

1

Cepamo formu ieziež ar sviestu un izkaisa ar cukuru. Sausas ogas apvārta kartupeļu miltos un vienmērīgi izbārsta pa cepamo formu.

2

Krēmsieru saputo kopā ar pienu, miltiem, cukuru un vaniļas cukuru. Pa vienai ieputo olas.

3

Iegūto mīklu pārlej pāri ogām, cep 200°C temperatūrā apmēram 20 minūtes. Pasniedz siltu, pārkaisītu ar pūdercukuru.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...