Nepieciešams:
Garnēšanai:
Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Ļauj kādu brīdi masai padzist, pa to laiku sakuļ olas, pievienojot šķipsniņu sāls. Padzisušajai sviesta un šokolādes masai pievieno cukuru un, ņemot pa karotei, iemaisa sakultās olas.
Masai pievieno sausās sastāvdaļas –izsijātus miltus, kakao un cepamo pulveri – un lēnām iecilā, pārāk neaizraujoties ar maisīšanu (jo vairāk maisa, jo braunijs izcepas sausāks).
Šokolādes masu lej taisnstūra veidnē, kur ieklāts cepamais papīrs. Cep 160 °C temperatūrā aptuveni 30 minūtes, līdz braunijs nav pavisam sauss, bet vidus šķiet vēl viegli mitrs.
Kamēr braunijs dziest, katliņā ieber gabaliņos salauztu šokolādi, pielej pienu un uz lēnas uguns silda, līdz izveidojas viendabīga masa. To pārlej pāri braunijam un izlīdzina pa visu virsmu.
Atdzesētu brauniju griež gabalos un dekorē ar saputotu putukrējumu – spiež caur tūtiņu piciņas un virs katras uzliek pa zemenei.