Svētku braunijs Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g melnās šokolādes mīklai,
  • 180 g sviesta,
  • 4 olas,
  • kārtīga šķipsna sāls,
  • 300 g brūnā cukura,
  • 140 g miltu,
  • 2 ēdamkarotes kakao pulvera,
  • nepilna tējkarote cepamā pulvera.

Garnēšanai:

  • 100 ml piena,
  • 100 g šokolādes,
  • 200 ml saldā krējuma,
  • zemenes.

Gatavošana:

1

Ūdens peldē izkausē šokolādi ar sviestu. Ļauj kādu brīdi masai padzist, pa to laiku sakuļ olas, pievienojot šķipsniņu sāls. Padzisušajai sviesta un šokolādes masai pievieno cukuru un, ņemot pa karotei, iemaisa sakultās olas.

2

Masai pievieno sausās sastāvdaļas –izsijātus miltus, kakao un cepamo pulveri – un lēnām iecilā, pārāk neaizraujoties ar maisīšanu (jo vairāk maisa, jo braunijs izcepas sausāks).

3

Šokolādes masu lej taisnstūra veidnē, kur ieklāts cepamais papīrs. Cep 160 °C temperatūrā aptuveni 30 minūtes, līdz braunijs nav pavisam sauss, bet vidus šķiet vēl viegli mitrs.

4

Kamēr braunijs dziest, katliņā ieber gabaliņos salauztu šokolādi, pielej pienu un uz lēnas uguns silda, līdz izveidojas viendabīga masa. To pārlej pāri braunijam un izlīdzina pa visu virsmu.

5

Atdzesētu brauniju griež gabalos un dekorē ar saputotu putukrējumu – spiež caur tūtiņu piciņas un virs katras uzliek pa zemenei.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Brauniji

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...