Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Mīklai:
Pildījumam:
Vispirms sajauc kopā miltus ar cukuru un sāli, tad pievieno sviestu un samīca kopā. Lēnām pievieno ledus aukstu ūdeni. Izveido mīklas bumbu, ko ietin pārtikas plēvē un liek vēsumā atpūsties.
Tikām sagriež šķēlītēs ābolu.
Kad mīkla ir vismaz pusstundu līdz stundu atpūtusies, to izveltnē pēc iespējas apaļākā formā. Var veltnēt jau uz cepšanai paredzētā cepamā papīra. Apļa vidū to bagātīgi iesmērē ar vārītu iebiezināto pienu, tam virsū novieto ābolu šķēlītes, apkaisa ar kanēli un malas uzloka uz augšu. Cenšas izvairīties no plīsumiem, lai pildījums būtu maksimāli nosegts. Maliņas apsmērē ar olas dzeltenumu un apber ar cukuru.
Cep iepriekš sakarsētā krāsnī, 200°C temperatūrā aptuveni 45 minūtes.