Kad mājās nav daudz produktu, bet gribas kaut ko saldu, šie cepumi remdēs kāri pēc našķiem.
Nepieciešams:
Sviestam jābūt istabas temperatūrā – mīkstam. To liek bļodā kopā ar cukuru un puto, līdz iegūta gaisīga, gaiša masa.
Pievieno vaniļas cukuru, iesijā miltus un samaisa ar karoti, lai veidojas viendabīga mīkla.
Bļodu ar mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī nostāvēties stundu vai pat ilgāk.
No mīklas veido nelielus pikucīšus vai arī no tās izspiež formiņas, sarullējot uz galda virsmas vienmērīgā kārtā.
Katru mīklas pikuci liek uz cepamās plāts, kur noklāts cepamais papīrs. Katram cepumiņam vidū iespiež caurumiņu, kur ieliet pavisam nedaudz ievārījuma.
Cep 170 °C temperatūrā aptuveni 10–15 minūtes atkarībā no mīklas biezuma, kamēr cepumi top zeltaini brūni.
Pēc cepšanas izņem plāti, bet ļauj cepumiem uz tās atdzist un tikai tad noņem, citādi, būdami silti, tie viegli drups.