Sviesta cepumi ar ievārījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Kad mājās nav daudz produktu, bet gribas kaut ko saldu, šie cepumi remdēs kāri pēc našķiem.

Nepieciešams:

  • 120 g sviesta,
  • 80 g pūdercukura,
  • pustējkarote vaniļas cukura,
  • 180 g kviešu miltu,
  • ievārījums pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Sviestam jābūt istabas temperatūrā – mīkstam. To liek bļodā kopā ar cukuru un puto, līdz iegūta gaisīga, gaiša masa.

2

Pievieno vaniļas cukuru, iesijā miltus un samaisa ar karoti, lai veidojas viendabīga mīkla.

3

Bļodu ar mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī nostāvēties stundu vai pat ilgāk.

4

No mīklas veido nelielus pikucīšus vai arī no tās izspiež formiņas, sarullējot uz galda virsmas vienmērīgā kārtā.

5

Katru mīklas pikuci liek uz cepamās plāts, kur noklāts cepamais papīrs. Katram cepumiņam vidū iespiež caurumiņu, kur ieliet pavisam nedaudz ievārījuma.

6

Cep 170 °C temperatūrā aptuveni 10–15 minūtes atkarībā no mīklas biezuma, kamēr cepumi top zeltaini brūni.

7

Pēc cepšanas izņem plāti, bet ļauj cepumiem uz tās atdzist un tikai tad noņem, citādi, būdami silti, tie viegli drups.

1 kometāri

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Cepumi