Sviesta mīklas kūka ar ābolu mērci Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Receptes sadarbībā ar «Dansukker»
Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 250 g mīksta sviesta vai margarīna,
  • 200 g «Dansukker» baltā smalkā cukura,
  • 5 g «Dansukker» vaniļas cukura ar dabisko vaniļu,
  • 1 neliela ola,
  • 475 g kviešu miltu.

Pildījumam:

  • 6 āboli,
  • 75 ml ūdens,
  • 300 g «Dansukker» baltā smalkā cukura,
  • 15 ml svaigi spiestas citrona sulas.

Dekorēšanai:

  • 150 ml saldā krējuma,
  • 5 g «Dansukker» vaniļas cukura ar dabisko vaniļu,
  • «Dansukker» pūdercukurs.

Gatavošana:

1

Taukvielu enerģiski samaisa ar balto cukuru un vaniļas cukuru, līdz veidojas mīksta konsistence. Pievieno olu. Iestrādā miltus. Liek mīklu ledusskapī vismaz uz stundu.

2

Mīklu sadala 4 daļās. Tās izrullē plānos apļos apmēram 30 cm diametrā. Liek apļus uz cepešplātīm, kas izklātas ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 175 °C apmēram 12 minūtes. Izceptos apļus noņem no cepešplātīm un liek malā atdzist, bet cepamo papīru atstāj.

3

Ābolus nomizo, izgriež serdes un sagriež mazos gabaliņos. Ābolus, ūdeni, cukuru, citronu sulu liek katliņā un vāra, līdz āboli mīksti. Liek malā atdzist.

4

Mīklas apļus pamīšus ar ābolu mērci liek vienu uz otra. Līdz pasniegšanai tur ledusskapī.

5

Saldo krējumu ar vaniļas cukuru puto, līdz veidojas mīkstas putu galotnītes. Pārkaisa ar pūdercukuru. Putukrējumu uz kūkas izvieto tieši pirms pasniegšanas ar karotes vai konditorejas tūtiņas palīdzību.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...