Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Vispirms bļodā ar mikseri olu dzeltenumus ar cukuru saputo gaišās putās. Pievieno vaniļas cukuru, krēmsieru un viegli saputo, lai viss sajaucas.
Olu baltumus puto atsevišķā bļodā, līdz tie pieņemas apjomā un ir iegūtas stingras putas. Pievieno sāli un ieputo. Olu baltumu masu viegli iecilā krēmsiera masā, pārāk neaizraujoties ar maisīšanu, lai masa saglabā gaisīgumu.
Sagatavo deserta trauku, kurā gatavos tiramisu. Cepumus pa vienam iemērc kafijā un izkārto pa visu trauku.
Virs cepumiem izsmērē pusi vai trešdaļu krēma (atkarībā no trauka izmēra un kārtu daudzuma). Tad atkal mērcē cepumus un izlīdzina krēmu, kā pēdējo kārtu atstājot ar krēmu. Bagātīgi pārkaisa ar kakao un liek ledusskapī uz nakti savilkties un sastingt.