Trīs kārtu želejas sirsniņas Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Var taisīt no jebkurām ogām – ķiršiem, avenēm, upenēm u.c. Atkarībā no ogu salduma vēlams pakoriģēt cukura daudzumu. Nepieciešamas sirds veida formiņas, kurās vienu pēc otras ielej dažādu želeju kārtas.

 

Nepieciešams pirmajai kārtai:

  • 130 g ogu,
  • 150 g cukura,
  • 150 ml ūdens,
  • 1 želatīna plāksnī

Gatavošana:

  1. Želatīnu iemērc nelielā ūdens daudzumā, tad izkausē.
  2. Ogas, cukuru un ūdeni uzvāra, kamēr izkūst cukurs, tad visu sablenderē.
  3. Iegūto ogu biezeni sadala 2 daļā Vienu daļu atliek malā, bet pie otras pieliek klāt izkausētu želatīnu. Rūpīgi samaisa un masu sadala pa formiņām. Ieliek ledusskapī, lai sastingst.

Nepieciešams otrajai kārtai:

  • 250 g krēma «Mascarpone»,
  • 175 g cukura,
  • 100 g skābā krējuma,
  • 1/2 citrona sula,
  • 1 želatīna plāksnī

Gatavošana:

  1. Želatīnu sagatavo kā iepriekš.
  2. Visu pārējo nedaudz saputot. Masu sadala divās daļā Vienu daļu atliek, bet pie otras pieliek klāt izkausētu želatīnu. Rūpīgi samaisa.
  3. Sadala masu pa formiņām, liekot virsū pirmajai kā Ieliek ledusskapī, lai sastingst.

Nepieciešams trešajai kārtai:

  • pārpalikums no pirmās un otrās kārtas,
  • 1 želatīna plāksnī

Gatavošana:

  1. Želatīnu sagatavo kā iepriekš.
  2. Ogu biezeni un maskarpones krēmu kārtīgi samaisa. Pieliek klāt izkausētu želatīnu, vēlreiz rūpīgi samaisa.
  3. Sadala masu pa formiņām, novietojot uz otrās kā Ieliek ledusskapī, lai sastingst. Vislabāk desertu atstāt ledusskapī uz nakti.
  4. Ja pirms pasniegšanas želeja neatdalās no formiņas, tad formiņu uz pāris sekundēm iemērc karstā ūdenī. Tad sirsniņas izgāž uz šķīvja un dekorē ar svaigām ogā

 

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Ziemassvētki, Deserti, Kūkas bez cepšanas, Kārtojumi, pudiņi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...