Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Krēmsieru ar cukuru saputo krēmīgā konsistencē. Tad pielej pusi no saldā krējuma un rūpīgi saputo, lai masa kļūst mīkstāka un vijīgāka.
Bļodiņā liek gabaliņos salauztu šokolādi. Katliņā uzsilda atlikušo saldo krējumu līdz pirmajiem burbulīšiem un tad pārlej to šokolādei. Kādu brīdi neko nedara, līdz redzams, ka šokolāde jau pati pakususi. Tad ar karoti lēnām sāk maisīt un turpina tik ilgi, līdz iegūta viendabīga, krēmīga masa, kas sāk biezēt.
Deserta traukos vispirms izlīdzina kārtu ar šokolādes krēmu, tad ieber šokolādes skaidiņas un pēc tam liek krēmsiera masu. Visu atkārto. Dekorē ar šokolādes skaidiņām, kanēli vai riekstiem.