Vīna mērcē cepta vista ar ķirštomātiem un olīvām
Nepieciešams
4–5 vistu kājas
250 g ķirštomātu...
Ļoti ātri pagatavojama torte no pavisam vienkāršām izejvielām.
Nepieciešams:
Dažus valriekstus atstāj tortes virsmas derēšanai, pārējos samaļ blenderī. Vienu no vafeļu plāksnēm saberž drupačās.
Krēmam dziļā bļodā liek mīkstu sviestu, pievieno kakao, sasmalcinātos riekstus (nedaudz atstājot apkaisīšanai) un vārītu iebiezināto pienu. Vispirms visu samaisa kopā ar karoti, tad sakuļ ar mikseri, līdz masa top gaisīga.
Veido torti – katru vafeļu plāksni pārziež ar krēmu, un plāksnes liek virsū citu citai. Ar krēmu apziež arī tortes malas, tad virspusi un malas apbārsta ar vafeļu drupačām un atliktajiem samaltajiem riekstiem, torti rotā ar valriekstu pusītēm.
Ļauj tortei 2–12 stundas savilkties, tad griež šķēlēs un pasniedz.