Vafeļu torte ar iebiezinātā piena un valriekstu krēmu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Ļoti ātri pagatavojama torte no pavisam vienkāršām izejvielām.

Nepieciešams:

  • 90 g vafeļu plākšņu (1 iepakojums),
  • 600 g vārīta iebiezinātās piena (1,5 kārbas),
  • 270 g mīksta sviesta (82,2%),
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera,
  • 70–80 g valriekstu.

Gatavošana:

1

Dažus valriekstus atstāj tortes virsmas derēšanai, pārējos samaļ blenderī. Vienu no vafeļu plāksnēm saberž drupačās.

2

Krēmam dziļā bļodā liek mīkstu sviestu, pievieno kakao, sasmalcinātos riekstus (nedaudz atstājot apkaisīšanai) un vārītu iebiezināto pienu. Vispirms visu samaisa kopā ar karoti, tad sakuļ ar mikseri, līdz masa top gaisīga.

3

Veido torti – katru vafeļu plāksni pārziež ar krēmu, un plāksnes liek virsū citu citai. Ar krēmu apziež arī tortes malas, tad virspusi un malas apbārsta ar vafeļu drupačām un atliktajiem samaltajiem riekstiem, torti rotā ar valriekstu pusītēm.

4

Ļauj tortei 2–12 stundas savilkties, tad griež šķēlēs un pasniedz.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Valentīndiena, Lieldienas, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Kūkas bez cepšanas