Vaniļas mērce Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

360 gramiem nepieciešams:

  • 240 g piena,
  • 80 g cukura,
  • 1,5 ēdamkarote kartupeļu cietes,
  • 1 ēdamkarote sviesta,
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta.


Gatavošana:

1

Vidēja lieluma katliņā uz vidējas liesmas 4–5 minūtes karsē 180 g piena kopā ar cukuru, līdz cukurs izkusis. Atlikušajā pienā izšķīdina kartupeļu cieti, pielej karstu pienu un karsē vēl 2–3 minūtes, līdz mērce sabiezē. Mērcei pievieno sviestu, vaniļas ekstraktu un ļauj atdzist. Šī mērce labi garšo ar ķiršiem un putukrējumu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Saldās mērces