Vaniļas mērces 2 veidi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Vaniļas mērcei I

360 gramiem nepieciešams:

  • 240 g piena,
  • 80 g cukura,
  • 1,5 ēdamkarote kartupeļu cietes,
  • 1 ēdamkarote sviesta,
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta.

Gatavošana:

Vidēja lieluma katliņā uz vidējas liesmas 4–5 minūtes karsē 180 g piena kopā ar cukuru, līdz cukurs izkusis. Atlikušajā pienā izšķīdina kartupeļu cieti, pielej karstu pienu un karsē vēl 2–3 minūtes, līdz mērce sabiezē. Mērcei pievieno sviestu, vaniļas ekstraktu un ļauj atdzist. Šī mērce labi garšo ar ķiršiem un putukrējumu.


Vaniļas mērcei II

  • 1 olas dzeltenums,
  • 20 g cukura,
  • šķipsniņa vaniļas cukura,
  • 100 g piena.

Gatavošana:

Olas dzeltenumu sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru. Pienu uzvāra un uzmanīgi lej klāt uzkultajai olu masai – nepārtraukti maisot, lai nesaiet kunkuļos (ja tā gadījies, mērci var sablendēt).


Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Ziemassvētki, Deserti, Saldās mērces