Vecmāmiņas rauga mīkla Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 2,5–3 glāzes miltu (400– 480 g)
  • 1 liela glāze piena (~270 ml)
  • 150 g sviesta
  • 50 g rauga
  • 3 ēdamkarotes olīveļļa
  • 1,5–2 ēdamkarotes cukurs
  • 1 tējkarote sāls

Gatavošana:

1

Krūzē samaisa raugu ar cukuru, lai atdzīvojas (ja no mīklas iecerēts cept smalkmaizītes, tad cukuru var likt trīs ēdamkarotes). Pienu sasilda ~ līdz 30 °C temperatūrai. Pannā uz nelielas uguns izkausē sviestu un ļauj, lai padziest apmēram tikpat, cik silts ir piens.

2

Bļodā ielej uzsildītu pienu, iemaisa sāli, pieliek klāt raugu, izmaisa, tad pievieno izkausēto sviestu, tad pamazām, pa porcijām iemaisa izsijātus miltus. Sākumā maisa ar karoti, vēlāk mīklu mīca ar rokām. Pa vienai karotei iemīca eļļu. Mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Dažreiz atkarībā no kvalitātes miltu var būt nepieciešams vairāk – tad arī nedaudz vairāk būs vajadzīga eļļa.

3

Izmīcīto mīklu bļodā apklāj ar pārtikas plēvi un uz pusstundu ievieto ledusskapī, lai uzrūgst.

4

Galda virsmu apbārsta ar miltiem, ņem gabalu mīklas un izveltnē plānā kārtā. Mīkla ļoti labi rullējas un nelīp ne pie galda ne pie mīklas ruļļa. No šī mīklas daudzuma sanāk apmēram 40 pīrādziņi vai divas plātsmaižu vai picu pamatnes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi