Vecmāmiņu bumbieru kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 100 g sviesta,
  • 150 g cukura,
  • 3 olas,
  • pusglāze piena,
  • 250 g kviešu miltu,
  • citrons,
  • 1 liels bumbieris.

Krēmam: 

  • 500 g skābā vai saldā krējuma,
  • 8 ēdamkarotes un 1 tējkarote cukura,
  • 2 olas,
  • 2 ēdamkarotes miltu,
  • 1 bumbieris.

Gatavošana:

1

Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru un olu dzeltenumiem. Maisa, līdz cukurs izkusis. Pievieno pienu, miltus, rīvētu citrona miziņu, puscitrona sulu un sagrieztu vienu lielu vai divus mazākus bumbierus. Samaisa, iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus, lej formā un 20–30 minūtes cep 150 °C temperatūrā.

2

Kad pamatne izcepta, gatavo krēmu. Katliņā ielej krējumu, pievieno 8 ēdamkarotes cukura, uzkarsē. Atsevišķā traukā sakuļ 2 olas, pievienojot 1 tējkaroti cukura un miltus, sakuļ, pievieno siltajam krējumam. Karsējot uz lēnas uguns, maisa, līdz krējums sabiezējis. Pieber bumbiera gabaliņus.

3

Krēmu ziež pāri kūkas pamatnei.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...