Izbaudiet vegānu gardumu! Šī sulīgā burkānu kūka ar lielisku kokosriekstu glazūru ir ideāli piemērota jebkurai kafijas pauzei. Pagatavota bez jebkādiem dzīvnieku izcelsmes produktiem. Šī kūka labi saglabājas ledusskapī un ir vēl garšīgāka, ja tai atļauj vienu dienu pastāvēt.
Nepieciešams:
Kokosriekstu glazūrai:
Garnējumam:
Cepamo trauku (apmēram 1,5 litru tilpumā) ietauko un apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Smalki sarīvē burkānus un sajauc visas kūkas sastāvdaļas mīklā.
Liek mīklu uz pannas un cep apakšējā cepeškrāsns daļā apmēram 40 minūtes.
Samīca tofu un liek uz šķīvja. Pievieno kokosriekstu pienu, pūdercukuru un sajauc kopā uz biezu glazūru. Iemaisa kokosriekstu pārslas un pierīvē citrona miziņu.
Kad kūka izcepta, to apgriež otrādi un pārsmērē ar kokosriekstu glazūru. Ļauj, lai kūka atdziest, tad pārkaisa sakapātus valriekstus un sasmalcinātu burkānu un sagriež kūku gabaliņos.