Vegānu burkānu kūka ar kokosriekstu glazūru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Izbaudiet vegānu gardumu! Šī sulīgā burkānu kūka ar lielisku kokosriekstu glazūru ir ideāli piemērota jebkurai kafijas pauzei. Pagatavota bez jebkādiem dzīvnieku izcelsmes produktiem. Šī kūka labi saglabājas ledusskapī un ir vēl garšīgāka, ja tai atļauj vienu dienu pastāvēt.

Nepieciešams:

  • kokosriekstu pārslas,
  • 3 burkāni,
  • 50 ml rapšu eļļas,
  • 200 ml cukura,
  • 100 ml krēmveida «Santa Maria» kokosriekstu piena,
  • 200 ml miltu,
  • 1 tējkarote «Santa Maria» kardamona,
  • 1,5 tējkarotes «Santa Maria» BIO malta kanēļa
  • 0,5 tējkarote cepamās sodas,
  • 2 šķipsniņas «Santa Maria» akmens sāls.

Kokosriekstu glazūrai:

  • 50 g dabīgā tofu siera,
  • 1 ēdamkarote «Santa Maria» krēmveida kokosriekstu piena,
  • 200 ml pūdercukura,
  • 150 ml kokosriekstu pārslu,
  • 1 citrona miziņa.

Garnējumam:

  • 2 ēdamkarotes valriekstu,
  • burkāns.

Gatavošana:

1

Cepamo trauku (apmēram 1,5 litru tilpumā) ietauko un apkaisa ar kokosriekstu skaidiņām. Smalki sarīvē burkānus un sajauc visas kūkas sastāvdaļas mīklā.

2

Liek mīklu uz pannas un cep apakšējā cepeškrāsns daļā apmēram 40 minūtes.

3

Samīca tofu un liek uz šķīvja. Pievieno kokosriekstu pienu, pūdercukuru un sajauc kopā uz biezu glazūru. Iemaisa kokosriekstu pārslas un pierīvē citrona miziņu.

4

Kad kūka izcepta, to apgriež otrādi un pārsmērē ar kokosriekstu glazūru. Ļauj, lai kūka atdziest, tad pārkaisa sakapātus valriekstus un sasmalcinātu burkānu un sagriež kūku gabaliņos.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Lieldienas, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi