Vienkāršā krējuma un citronu kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g cepumu,
  • 150 g sviesta,
  • citrusaugļu šķēlītes – pasniegšanai.

Krējuma un citronu masai:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 1 kārba kondensētā piena ar cukuru
  • 2 citronu sula un norīvēta miziņa.

Gatavošana:

1

Cepumus sasmalcina, sajauc ar izkausētu sviestu, liek veidnē, izlīdzina un piespiež pie dibena, malām.

2

Krējumu sakuļ, tad piekuļ kondensēto pienu, abu citronu sulu, norīvēto citronu miziņu (ja šķiet par spēcīgu, var pievienot tikai viena citrona miziņu). Masu uzliek uz cepumiem.

3

Cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10–12 minūtes. Ļauj kūkai atdzist un uz nakti ievieto ledusskapī. Pasniedzot dekorē ar kāda citrusaugļa šķēlītēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...