Vienkāršā krējuma un citronu kūka Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 300 g cepumu,
  • 150 g sviesta,
  • citrusaugļu šķēlītes – pasniegšanai.

Krējuma un citronu masai:

  • 500 ml saldā krējuma
  • 1 kārba kondensētā piena ar cukuru
  • 2 citronu sula un norīvēta miziņa.

Gatavošana:

1

Cepumus sasmalcina, sajauc ar izkausētu sviestu, liek veidnē, izlīdzina un piespiež pie dibena, malām.

2

Krējumu sakuļ, tad piekuļ kondensēto pienu, abu citronu sulu, norīvēto citronu miziņu (ja šķiet par spēcīgu, var pievienot tikai viena citrona miziņu). Masu uzliek uz cepumiem.

3

Cep līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 10–12 minūtes. Ļauj kūkai atdzist un uz nakti ievieto ledusskapī. Pasniedzot dekorē ar kāda citrusaugļa šķēlītēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi