Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams (6 porcijām):
Atlaidina ķiršus.
Krēmsieru liek bļodā, pievieno cukuru un citronu sulu. Saputo krēmīgā masā.
Atsevišķā bļodā saputo saldo krējumu vijīgā putukrējumā.
Putukrējumu pa karotei iecilā krēmsierā, lai veidojas gaisīgs krēms.
«Dāmu pirkstiņus» iemērc kafijā un liek deserta traukā citu pie cita.
Virs izmirkušajiem cepumiem liek ķiršus un tad izsmērē daļu krēma. Tad atkal liek kārtu ar izmērcētiem cepumiem, tad ķiršu un visbeidzot liek krēmu. Noslēdzošo kārtu liek ar krēmu. Dekorē ar ķiršiem.
Liek ledusskapī ievilkties uz nakti. Pasniedzot desertu var nokaisīt ar kakao vai arī ar smalki sarīvētu tumšo šokolādi.