Ātra un vienkāršota tiramisu recepte ar mellenēm un šokolādi. Var izmantot arī citas ogas vai augļus. Mani viesi parasti par šo desertu ir sajūsmā un netic, ka to ir tik viegli pagatavot.
Nepieciešams:
Tiramisu gatavošanu sāk ar saldā krējuma un cukura sakulšanu putukrējumā. Putām jābūt diez gan stingrām. Tā kā neesmu cukura mīļotāja, mēdzu dažreiz cukuru arī nelikt vispār, jo maskarpones siers jau ir gana trekns un cukurs ir klāt Dāmu pirkstiņiem. Ja melleņu vietā izvēlas likt žāvētus augļus, kas arī ir gana saldi, tad pavisam noteikti cukuru var nelikt. Putukrējumā iecilā ar karoti maskarponi. Masai jābūt vienmērīgai, bet to nedrīkst par daudz samainīt, jo tad tā kļūs pārāk šķidra. Jāatrod zelta vidusceļš.
Šī recepte atšķiras ar to, ka biskvīta cepumus kafijā nemērcē. Tos izkārto traukā tā, lai nosegtu visu tā dibenu. Putukrējuma un maskarpones masu liek pāri Dāmu pirkstiņiem. Visu to pašu izdara vēlreiz – izkārto cepumus un pārliek ar krēmu. Svarīgi, lai visi cepumi saskartos ar krēmu, jo tiem ar to ir jāpievelkas. Citādāk sanāks pasausi.
Pa virsu rīvē šokolādi. Uzber mellenes un gatavs! Ledusskapī šim desertam būtu jānostāv 2–3 stundas, lai viss savilktos, taču var arī atstāt tur visu nakti.