Želejas kūka «Vasaras vēsma» Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Natālija Zemiševa
Vērtējums:

 Nepieciešams:

  • vairākas želejas dažādās krāsās,
  • 500 g skābā krējuma,
  • 250 ml cukura,
  • 1 paciņa želatīna (15–20 g),
  • 100 g biskvīta cepumu.

 

Gatavošana:

1

Vispirms jāsagatavo vairākas želejas dažādās krāsās – ņem dažādu krāsu augļu sulas vai sablenderētu ogu masu un katrai atsevišķi pievieno nedaudz želatīna, tad ļauj ledusskapī sagalēt.

2

Tortei želatīnu iemērc 150 ml aukstā ūdenī un atstāj tur, lai uzbriest.

3

Saputo krējumu ar cukuru.

4

Uzbriedināto želatīnu uzsilda, līdz tas izšķīst, un šķidrums top dzidrs. Galvenais, lai želatīna šķīdums nesāk vārīties.

5

Želatīnu pievieno saputotajam krējuma krēmam ar cukuru.

6

Želejas formu ietauko ar nelielu daudzumu augu eļļas. Tad tajā ielej nedaudz skābā krējuma. Torti veido slāņos: želeja, cepumi, skābais krējums utt. Mēģiniet novietot želeju pie formas ārējās malas, lai izskatītos skaistāk.

7

Kūkai jāatdziest ledusskapī vismaz 4 stundas.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Lieldienas, Deserti, Kūkas bez cepšanas