Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Nepieciešams:
Vispirms jāsagatavo vairākas želejas dažādās krāsās – ņem dažādu krāsu augļu sulas vai sablenderētu ogu masu un katrai atsevišķi pievieno nedaudz želatīna, tad ļauj ledusskapī sagalēt.
Tortei želatīnu iemērc 150 ml aukstā ūdenī un atstāj tur, lai uzbriest.
Saputo krējumu ar cukuru.
Uzbriedināto želatīnu uzsilda, līdz tas izšķīst, un šķidrums top dzidrs. Galvenais, lai želatīna šķīdums nesāk vārīties.
Želatīnu pievieno saputotajam krējuma krēmam ar cukuru.
Želejas formu ietauko ar nelielu daudzumu augu eļļas. Tad tajā ielej nedaudz skābā krējuma. Torti veido slāņos: želeja, cepumi, skābais krējums utt. Mēģiniet novietot želeju pie formas ārējās malas, lai izskatītos skaistāk.
Kūkai jāatdziest ledusskapī vismaz 4 stundas.