Zemeņu pīrāgs Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Sadarbībā ar http://www.dansukker.lv
Vērtējums:

Nepieciešams (10 porcijām)

Mīklai:

  • 240 g miltu,
  • 150 g mīksta sviesta vai margarīna,
  • 100 g «Dansukker»baltā cukura,
  • 10 g «Dansukker» vaniļas cukura,
  • 1 ola,
  • 100 g Šveices riekstu šokolādes,
  • 25 g maltu mandeļu,
  • 2 g sāls.

Pildījumam:

  • 300 ml skābā krējuma (25 %),
  • 30 g «Dansukker» pūdercukura,
  • 10 g »Dansukker »vaniļas cukura.

Dekorēšanai:

  • 2 plāksnītes želatīna,
  • 250–500 g zemeņu,
  • 150 ml ūdens,
  • 1 ēdamkarote (25 ml) «Dansukker»baltā cukura,
  • 15 ml citronu sulas.

Gatavošana:

1

Mīklas sausās sastāvdaļas bļodā samaisa, pievieno olu, taukvielas, un sastrādā. Mīklu liek plastikāta maisiņā un atdzesē ledusskapī 1 stundu. Kad mīkla atdzisusi, to izveltnē un ieklāj kūkas formas pamatnē.

2

No cepamā papīra izgriež kūkas formas pamatnes diametra lieluma apli un ar to pārklāj mīklas veidni. Tad pārklāj visu ar sausiem zirņiem vai pupām, lai cepoties kūka saglabātu savu formu. Cep 200 °C temperatūrā apmēram 12 minūtes.

3

Pupas un papīru izņem. Sasmalcina šokolādi, pārkaisa to vēl karstam cepumam. Šokolādei kūstot, izsmērē to pa visu kūkas virsmu un tad atstāj to atdzist.

4

Pildījuma sastāvdaļas samaisa un ar pagatavoto masu pārklāj kūku.

5

Želatīna plāksnītes 5 minūtes izmērcē ūdenī.

6

Zemenes noskalo, nožāvē, sagriež šķēlītēs un pārklāj kūkas virspusi.

7

Ūdenim pievieno cukuru un citrona sulu, visu uzkarsē. No želatīna plāksnītēm nospiež lieko mitrumu un iemaisa siltajā ūdens šķīdumā. Ļauj mazliet atdzist un tad pārlej zemenēm.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Tiramisu

Nepieciešams: 600 g krēmsiera, 400 g dāmu...

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...