Klasisks zemeņu deserts. Īpaši tad, ja pašas ogas jau ir ēstas un ēstas, un ir sagribējies ko īpašu.
Nepieciešams:
Katliņā saputo olu dzeltenumus ar cukuru, līdz izveidojas viendabīga, gluda masa. Pielej klāt pienu un visu rūpīgi izmaisa. Pēc tam katliņu maisot karsē ūdens peldē uz lēnas uguns, kamēr masa sāk biezēt – tas būs apmēram 10 minūtes. līdz ko sākas biezēšana, trauku tūdaļ ņem nost no pavarda. Konsistence līdzinās iebiezinātajam pienam. Olu–piena masu pilnībā atdzesē (lai procesu paātrinātu, katliņu var ievietot traukā ar ledu vai ledusskapī atdzesētu ūdeni). Kamēr dziest, masu visu laiku maisām.
Zemenes rūpīgi nomazgā un ļauj uz papīra dvieļa nožūt, kātiņus noņem tīrām, sausām zemenēm, kuras pēc tam liek blenderī (vai blendējamajā traukā, ja izmanto rokas blenderi). Pēc blendēšanas ogas izberž caur sietu, lai atbrīvotos no sīkajām zemeņu sēkliņām. (Šos biezumus var pārliet ar glāzi verdoša ūdens, pielikt nedaudz cukura vai medus, izmaisīt, izkāst, un sanāks aromātisks zemeņu dzēriens.) Sanāk pašķidra ogu masa, kurā iemaisa citrona sulu (var iztikt bez šīs sastāvdaļas, tad saldējums būs maigāks).
Zemenes samaisa kopā ar atdzisušo olu–piena masu un ar putojamo slotiņu vai mikseri sakuļ viendabīgā masā.
Saputo atdzesētu saldo krējumu – to nav nepieciešams saputot ļoti stingri, pats galvenais ir nepārputot, lai neiegūtu sviestu un paniņas... Saputoto krējumu uzmanīgi pievieno zemeņu un olu–piena maisījumam. Ja mikserim ir mazi apgriezienu, var izmantot to – pavisam neilgi, tikai tik, lai veidotos viendabīga masa.
Iegūto masu ievieto saldējamajā traukā, kuru aizvāko un ievieto saldētavā. Trauku katras 30 minūtes rūpīgi apmaisa, lai neveidotos ledus kristāliņi. Pēc 4–5 stundām vairs maisīt nevajadzēs, jo saldējums būs gatavs.