Siera kūka ar vīģēm, pekanriekstiem un kļavu sīrupu
Vislabāk siera kūku ir cept dienu iepriekš,...
Recepte, kas ideāli piemērota, ja saldētavā vēl aizķērušās pērnā gada ogas. Turklāt šī garduma pagatavošanai nevajag nedz daudz laika, nedz sastāvdaļu, un visi būs laimīgi palutināti ar salduma devu.
Nepieciešams:
Lai būtu vieglāk sasmalcināt, zemenes nedaudz atlaidina un tad liek blenderī kopā ar persiku pusītām un blendē viendabīgā konsistencē. Ja zupu gribas šķidrāku, var pieliet kompotu no konservētajiem persikiem, bet var izmantot arī sulu vai ūdeni. Īsi pirms blendēšanas beigām pievieno cukuru, piparmētru lapiņas. Ar cukura daudzumu var variēt, tas atkarībā no zemeņu šķirnes.
Pasniedz ar saldējuma bumbu un piparmētru lapiņām.