Nepieciešams:
Konditora padoms:
Braunija gatavību pārbauda ar kociņu – tam pie kociņa ir jālīp, bet tas nedrīkst būt šķidrs. Braunija noformēšanas iespējas ir gana plašas. Svaigas dzērvenes lieliski piedos skābumiņu, pārkaisītas mandeļu skaidiņas sniegs ne tikai vizuālu interesantāku skatu, bet arī dažādos garšu.
Izkausē sviestu katliņā un iesijā kakao pulveri, pievieno cukuru un šķipsnu sāls, kārtīgi samaisa. Nedaudz atdzesēti masai pievieno olas un, izmantojot mikseri, puto līdz izveidojas viendabīga krēmveida masa.
Masai pievieno izsijātus miltus un turpina putot ar mikseri. Visbeidzot pieliek riekstus un visu rūpīgi samaisa ar karoti.
Mīklu lej uz 30x20 cm cepampannas, kas izklāta ar cepampapīru.
Cep 20 minūtes jau iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā. Ja pārbaudot vidū vēl nedaudz mīksts, tas nekas, tā ir jābūt.
Siltu brauniju sagriež gabaliņos un pasniedz kopā ar saldējumu, kas pārliets ar šokolādes mērci. Var pasniegt arī ar kādu citu mērci vai arī pārkaisīt ar kanēli.