Zemesriekstu cepumi ar šokolādi Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Līga Zariņa, latviete Austrālijā
Vērtējums:

Šie ir vieni no maniem šī brīža mīļākajiem cepumiem. Tie lieliski sader kopā ar krūzi melnās tējas vai ar viskija glāzi. Šoreiz es tos pagatavoju īpaši lielus, kas porcijas ziņā vairāk atgādināja kūkas gabaliņu, taču varat tos pagatavot arī mazākus, tikai samaziniet cepšanas laiku tad mazliet. Tie ir diezgan trekni cepumi un dos pietiekamu enerģiju nopietnām sniega piku kaujām un kalniņu braucieniem.


Nepieciešams

(6 lieliem cepumiem):

  • 120 g istabas temperatūras sviesta,
  • 140 g istabas temperatūras zemesriekstu sviesta,
  • 170 g brūnā cukura,
  • 2 olas,
  • 220 g miltu,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 115 g tumšās šokolādes,
  • 60 ml saldā krējuma.

Gatavošana:

1

Vidēja izmēra bļodā sablendē kopā abus sviestus ar cukuru, līdz izveidojas vienmērīga, krēmīga masa. Pa vienai ieputo olas, tad pievieno miltus un cepamo pulveri un maisa, līdz ir izveidojusies vienmērīga, bet lipīga mīkla. Mīklu liek ledusskapī ievilkties vismaz uz stundu, vai vislabāk uz diennakti.

2

Pirms cepšanas cepeškrāsni sasilda līdz 160 °C temperatūrai – konvekcijas režīmā. Izveido mīklas bumbiņas (katru ~60 g), tās pieplacina un cep 13–15 minūtes. Cepumi ir ļoti mīksti, kad tos izņem no krāsns, bet atdziestot tie sacietē.

3

Kamēr cepumi cepas, katliņā uz vidējas liesmas uzvāra ūdeni, tad virsū uzliek bļodu ar šokolādi un saldo krējumu un visu izkausē. Ļauj šokolādei atdzist un mazliet sabiezēt. Cepumus sadala pa pāriem, vienam virsū uzsmērē šokolādes pildījumu, bet otru novieto virsū uz pildījuma.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Svētki, Ziemassvētki, Deserti, Cepumi

Maršmelovi

Maršmelovi I Nepieciešams: 3 olu baltumi, šķipsna...