Ziemassvētku kūka ar plūmēm Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 4 olas,
  • 100 g cukura,
  • 20 g miltu,
  • 100 g rudzu miltu,
  • 3 smalkas krustnagliņas, kanēlis, melnie pipari,
  • 2 g sodas.

Pildījumam:

  • 350 g skābā krējuma,
  • 150 g cukura,
  • 1 citrona miziņa,
  • žāvētas plūmes un aprikozes, rieksti – pēc izvēles.

Gatavošana:

1

Olas sakuļ ar cukuru, pievieno miltus ar garšvielām un sodu. Cep 220°C temperatūrā 10 minūtes.

2

Gatavo pildījumu. Skābo krējumu samaisa ar cukuru un norīvētu citrona miziņu, klāt pievieno sasmalcinātas žāvētas plūmes, aprikozes un riekstus pēc izvēles.

3

Ņem kūku formu, liek tajā biskvīta kārtu, kuru pārsmērē ar sagatavoto pildījuma krēmu, tā atkārto 3reizes. Dekorē ar šokolādes gabaliņiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi