Aknu pastēte ar dzērveņu želeju Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 500 g vistu aknu,
  • 70 g sviesta,
  • 70 ml saldā krējuma,
  • 2–3 ķiploka daivas,
  • 2–3 lauru lapas,
  • sāls pēc garšas,
  • daži zariņi timiāna,
  • dzērveņu marmelāde vai ievārījums.

Gatavošana:

1

Vistu aknas sagriež mazākos gabalos, nogriež cīpslas, ja tādas ir.

2

Sautējamajā traukā izkausē sviestu, pievieno lauru lapas, timiānu, aknas, veselas ķiploku daivas un cep dažas minūtes, līdz gaļa apsautējusies. Pēc tam pievieno lauru lapas, timiānu, saldo krējumu un sautē aptuveni 15 minūtes. Visu sablendē krēmīgā konsistencē. Pēc garšas pievieno sāli, piparus.

3

Pastētes masu pilda traukā, ļauj kādu brīdi atdzist, lai tā sastingst, tad virskārtā uzsmērē dzērveņu marmelādi un novieto vēsumā. Pasniedz kā uzkodu, uzsmērējot pastēti uz grauzdiņiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Gaļas uzkodas

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...