Humuss ar saldajiem kartupeļiem Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • 400 g saldo kartupeļu
  • 4–5 ķiploku daiviņas
  • 2 deserta karotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote smalki sakapāta rozmarīna
  • pāris šķipsnu kūpinātas paprikas
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • mazā kārbiņa turku zirņu (240 g)
  • 1 ēdamkarote tahini pastas
  • pāris šķipsnu samalta kumīna
  • vēl 2 deserta karotes olīveļļas humusam
  • olīveļļa, zirņu dīgsti un sasmalcināti zemesrieksti pasniegšanai

Gatavošana:

1

Saldos kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploku daivas nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi.

2

Sasmalcinātus saldos kartupeļus ievieto cepamajā traukā sajauc ar eļļu ķiplokiem, rozmarīnu, pārkaisa ar sāli melnajiem pipariem un papriku. Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep gatavus (20 minūtes vai ilgāk), izņem, ļauj atdzist.

3

Turku zirņus nokāš, šķidrumu nolejot bļodiņā. Tad turku zirņus liek blenderī, pievieno saldos kartupeļus, kumīnu, tahini un eļļu. Sablendē vienmērīgā masā – ja tā šķiet par sausu, pievieno turku ziņu konservu šķidrumu, līdz panāk vēlamo konsistenci.

4

Pirms pasniegšanas apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar zirņu dīgstiem vai citiem zaļumiem un samaltiem zemesriekstiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas, Pamatēdieni, Veģetāri