Cepts ķirbis ar burratu un medu
Nepieciešams
~1 kg ķirbja
burattas siers
olīveļļa...
Nepieciešams
Saldos kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos. Ķiploku daivas nomizo, izspiež caur ķiploku spiedi.
Sasmalcinātus saldos kartupeļus ievieto cepamajā traukā sajauc ar eļļu ķiplokiem, rozmarīnu, pārkaisa ar sāli melnajiem pipariem un papriku. Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep gatavus (20 minūtes vai ilgāk), izņem, ļauj atdzist.
Turku zirņus nokāš, šķidrumu nolejot bļodiņā. Tad turku zirņus liek blenderī, pievieno saldos kartupeļus, kumīnu, tahini un eļļu. Sablendē vienmērīgā masā – ja tā šķiet par sausu, pievieno turku ziņu konservu šķidrumu, līdz panāk vēlamo konsistenci.
Pirms pasniegšanas apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar zirņu dīgstiem vai citiem zaļumiem un samaltiem zemesriekstiem.