Nepieciešams:
Notīra un gabaliņos sagriež gabaliņu ķirbja – tā, lai sanāk ap 200 g jeb viena glāze. Ķirbi liek katlā karstā ūdenī un sautē mīkstu.
Olas sakuļ ar cukuru, lai tas izkūst. Tad, pamazām lejot, piekuļ pienu. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un šķipsniņu sāls, tos ieber ar pienu sakultajās olās. Vispirms visu izmaisa ar karoti, tad pakuļ ar blenderi. Piemet kardamona sēkliņas, tās ļoti labi sader ar ķirbja garšu. Taču var izmantot arī citas garšvielas – muskatriekstu, vaniļu u.c.
Ūdens peldē izkausē sviestu, lai tas nebūtu tik karsts (sviesta katliņu var novietot virs ķirbjiem, kuri vārās). Tad to pievieno mīklai un samaisa.
Ķirbja gabaliņiem nolej ūdeni, tos sablenderē biezenī un pievieno mīklai. Mīklu kārtīgi izmaisa un, ja laiks atļauj, ļaut tai 30 minūtes «atpūsties». Taču var cept arī uzreiz.
Ar otiņu nosmērē vafeļu pannas abas pusītes. Ar kausiņu ielej vafeļu pannā mīklu un cep.
Gatavas vafeles izņem un pasniedz, pārkaisītas ar pūdercukuru. Ja vēlas tā vietā var pasniegt ar krējumu, ievārījumu vai ko citu, kas garšo.