Kvinojas un dārzeņu plāceņi
Nepieciešams
200 g vārītas kvinojas
200 g...
Nepieciešams
Ķirbi sagriež aptuveni 3 cm biezās šķēlēs, liek uz cepamās pannas, apslaka ar olīveļļu. Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep ~25 minūtes.
Pēc 25 minūtēm ķirbi izņem no krāsns, nolej no cepamās pannas šķidrumu, ja tas tur ir sakrājies, uz katras šķēles uzlej nedaudz medus, pārkaisa arī sāli un ievieto atpakaļ cepeškrāsnī – grila režīmā un tuvāk cepeškrāsns augšpusei. Cep vēl aptuveni 7–10 minūtes, līdz ķirbis ir mīksts, bet nejūk.
Gatavās ķirbja šķēles kārto uz šķīvja, virsū novieto burattu, garšaugu lapiņas un pārkaisa ar riekstiem un/vai svaigi maltiem melnajiem pipariem.