Cepts ķirbis ar burratu un medu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

  • ~1 kg ķirbja
  • burattas siers
  • olīveļļa cepšanai
  • 1–2 ēdamkarotes šķidra medus
  • šķipsna sāls
  • nedaudz kāda garšauga
  • nedaudz ciedru riekstu
  • malti melnie pipari pēc izvēles

Gatavošana:

1

Ķirbi sagriež aptuveni 3 cm biezās šķēlēs, liek uz cepamās pannas, apslaka ar olīveļļu. Ievieto līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep ~25 minūtes.

2

Pēc 25 minūtēm ķirbi izņem no krāsns, nolej no cepamās pannas šķidrumu, ja tas tur ir sakrājies, uz katras šķēles uzlej nedaudz medus, pārkaisa arī sāli un ievieto atpakaļ cepeškrāsnī – grila režīmā un tuvāk cepeškrāsns augšpusei. Cep vēl aptuveni 7–10 minūtes, līdz ķirbis ir mīksts, bet nejūk.

3

Gatavās ķirbja šķēles kārto uz šķīvja, virsū novieto burattu, garšaugu lapiņas un pārkaisa ar riekstiem un/vai svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Dārzeņu uzkodas