Apcepti sēklu batoniņi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g žāvētu augļu (plūmes, rozīnes, dzērvenes);
  • 50 g riekstu (valrieksti, mandeles);
  • 50 g sēkliņu (ķirbju, saulespuķu, sezama);
  • 50 g auzu pārslu;
  • 3 ēdamkarotes medus,
  • 1 ēdamkarote sviesta,
  • 1 ēdamkarote citronu sulas.

Gatavošana:

1

Žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni, dažas minūtes pamērcē, nolej šķidrumu, notecina un smalki sakapā ar nazi. Riekstus sagrūž piestā vai arī sasmalcina ar nazi. Visu sajauc kopā, iemaisa sēkliņas un auzu pārslas.

2

Nelielā katliņā izkausē medu un sviestu, nedaudz atdzesē, tad pievieno iepriekš sagatavotajai sauso produktu masai, kārtīgi samaisa.

3

Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru, uz tā novieto sagatavoto masu, to izlīdzina taisnstūra formā un pieplacina. Ievieto līdz 160 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un karsē apmēram pusstundu.

4

Tad izņem un ļauj atdzist. Atdzisušu masu sagriež vēlamā lieluma gabaliņos, kurus ietin cepamajā papīrā vai folijā, lai labāk turas kopā. Ievieto ledusskapī, lai sacietē.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Deserti, Kūkas bez cepšanas, Cepumi

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...