Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Nepieciešams:
Žāvētos augļus aplej ar verdošu ūdeni, dažas minūtes pamērcē, nolej šķidrumu, notecina un smalki sakapā ar nazi. Riekstus sagrūž piestā vai arī sasmalcina ar nazi. Visu sajauc kopā, iemaisa sēkliņas un auzu pārslas.
Nelielā katliņā izkausē medu un sviestu, nedaudz atdzesē, tad pievieno iepriekš sagatavotajai sauso produktu masai, kārtīgi samaisa.
Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru, uz tā novieto sagatavoto masu, to izlīdzina taisnstūra formā un pieplacina. Ievieto līdz 160 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un karsē apmēram pusstundu.
Tad izņem un ļauj atdzist. Atdzisušu masu sagriež vēlamā lieluma gabaliņos, kurus ietin cepamajā papīrā vai folijā, lai labāk turas kopā. Ievieto ledusskapī, lai sacietē.