Rauga bulciņas ar ķiploku smēriņu
Nepieciešams
2,5 glāzes miltu
250 ml silta...
Kāda laime cilvēkiem, kuriem aug ķirštomāti – lai arī tie pavisam labi garšo svaigā veidā, tomēr, sacepot ar ķiplokiem un sīpoliem, būs pavisam cita garša. Saceptos tomātus pēc tam var likt uz maizītēm, pa virsu pārkaisīt sieru un baudīt kāru muti pie zupas vai brokastīs.
Nepieciešams:
Pannā sakarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno smalki sakapātus ķiplokus, tomātus un pasutina dažas minūtes.
Pievieno cukuru, sāli, palielina karstumu un ļauj tomātiem karamelizēties.
Cepšanas beigās pievieno garšvielas, apmaisa un ļauj zem vāka tomātiem nedaudz ievilkties.
Tomātus liek uz grauzdētas maizītes, pārkaisa sieru un bauda.