Ātrā pitas maizes pica ar persikiem un mocarellas sieru Pie grāmatzīmēm

Receptes autors: Liene Brunzete, www.lienegatavo.lv
Vērtējums:

Tiem, kuriem garšo pica, bet dažkārt nav vēlēšanās vai laika pagatavot picas mīklu, tad ir viens pavisam ātrs variants, kā šo problēmu atrisināt – par picas pamatni izmantot pitas maizi. Virsū var likt to, ko sirds kāro. Šajā gadījumā tāds neparastāks salikums – persiki un mocarellas siers. Man ļoti garšo, jo sāļajos ēdienos mēdzu izmantot dažādus augļus, kas. manuprāt, lieliski papildina ēdienu.

Nepieciešams:

  • 4 pitas maizes (var aizvietot ar polārmaizi),
  • 2 plānās šķēlēs sagrieztas lielās mocarellas siera bumbas,
  • 2–3 svaigi persiki,
  • svaigs baziliks – pārkaisīšanai,
  • balzamiko mērce vai krēms – pārslacīšanai.

Gatavošana:

1

Pitas maizes novieto uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Liek virsū sagriezto sieru, šķēlītēs sagrieztus persika gabaliņus un liek līdz 200 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm, kamēr siers izkusis.

2

Tad izņem ārā, pārkaisa ar smalki sagrieztu baziliku un pārslaka ar balzamiko mērci. Gatavs!

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Plātsmaizes

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...