Auzu pārslas ir elementāri gatavot, tikai katrs stāvēs un kritīs par sev tīkamajām proporcijām – viens auzu pārslas vārīs tīrā ūdenī, otrs atzīs tikai pienu, trešais jauks i pienu, i ūdeni. Lai būtu kā būdams, uz tilpuma vienību auzu pārslu vajag apmēram 3 reizes vairāk šķidruma. Tā ir proporcija, kas izmantota arī šajā receptē – 1 glāze auzu pārslu, 1 glāze ūdens un 2 glāzes piena. Rezultātā sanāk vidēji bieza biezputra. Ja kāds grib sausāku, tad pielej mazliet mazāk piena, ja šķidrāku, tad vairāk – ar laiku katrs piešaus roku savai garšai. Izmantojot ūdens un piena maisījumu, ideja ir tāda, ka auzu pārslas vispirms uzvārās ūdenī, tas ir, praktiski viss ūdens sasūksies pārslās, un tad tās pavārīsies pienā, lai iegūtu tumīgumu.
Nepieciešams (2 porcijām):
Katlā ieber auzu pārslas, pielej ūdeni, liek uz pavarda. Kad ūdens uzvārās, iemaisa cukuru un sāli. Uzvāroties ūdens uzreiz salien pārslās, tādēļ nenokavējam, lai nepiedeg, un lejam klāt divas glāzes piena. Rūpīgi maisām, līdz piens uzvārās, tagad uz mērenas uguns pavāram auzu pārslas kādas piecas minūtes, laiku pa laikam apmaisot.
Katliņu noņem no pavarda, apņem ar dvieli vai segu un ļauj nostāvēties vismaz 10–15 minūtes. Pēc kārtīgi visu samaisa, ja vajag pieliek vēl sāli un/vai cukuru un pasniedz ar kausētu sviestu un citām piedevām pēc ieskatiem.