Auzu pārslu kēksiņi Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g auzu pārslu,
  • 50–60 g žāvētu, sasmalcinātu ogu (dzērvenes, rozīnes u.c. pēc izvēles),
  • 1/2 glāzes auzu miltu,
  • 1/2 glāze kviešu miltu,
  • 1/2 glāze cukura,
  • 1 glāze kefīra,
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas,
  • 1 ola,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • šķipsniņa sāls.

Gatavošana:

1

Sajauc kopā visas sausās sastāvdaļas – auzu pārslas, miltus, cepamo pulveri, cukuru, žāvētās ogas, sāli. Atsevišķi sakuļ olu ar eļļu un kefīru. Abus maisījumus sajauc, pārāk rūpīgi nemaisot.

2

Mīklu ievieto sagatavotās kēksu formiņās un cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā 20–25 minūtes atkarībā no lieluma. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja, iedurts kēksā vidū, tas iznāk ārā sauss, tad kēkss ir gatavs.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...