Arī šī recepte būs patīkams pārsteigums olu ēdējiem, turklāt, pateicoties barojošajām sastāvdaļām, dos labu sāta sajūtu.
Nepieciešams:
Avokado nomazgā, pārgriež precīzi uz pusēm un ar tējkarotes palīdzību izņem kauliņu. ar karoti nedaudz izgrebj mīkstumu – tā, lai pietiktu vietas olai. (Izgrebto avokado mīkstumu var uzsmērēt uz maizītēm vai pievienot kādiem salātiem, bet noteikti neizmetiet!) Avokado pusītes liek kādā cepamajā traukā cieši citu pie citas, lai tās negāžas uz sāniem.
Bekona šķēles sagriež mazākos gabalos (var izmantot arī citas piedevas) un saber katrā avokado pusītē.
Katrā avokado pusītē iesit pa olai, pārber ar garšvielām un dažiem bekona gabaliņiem.
Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 10–15 minūtes, līdz olas virspusē aprāvušās. Pasniedz ar svaigiem salātiem.