Avokado pusītēs ceptas olas ar bekonu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Arī šī recepte būs patīkams pārsteigums olu ēdējiem, turklāt, pateicoties barojošajām sastāvdaļām, dos labu sāta sajūtu.

Nepieciešams:

  • 2 lielie avokado,
  • 4–6 bekona šķēles,
  • 4 maza izmēra olas,
  • sāls un pipari – pēc garšas.

Gatavošana:

1

Avokado nomazgā, pārgriež precīzi uz pusēm un ar tējkarotes palīdzību izņem kauliņu. ar karoti nedaudz izgrebj mīkstumu – tā, lai pietiktu vietas olai. (Izgrebto avokado mīkstumu var uzsmērēt uz maizītēm vai pievienot kādiem salātiem, bet noteikti neizmetiet!) Avokado pusītes liek kādā cepamajā traukā cieši citu pie citas, lai tās negāžas uz sāniem.

2

Bekona šķēles sagriež mazākos gabalos (var izmantot arī citas piedevas) un saber katrā avokado pusītē.

3

Katrā avokado pusītē iesit pa olai, pārber ar garšvielām un dažiem bekona gabaliņiem.

4

Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā aptuveni 10–15 minūtes, līdz olas virspusē aprāvušās. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļas Brokastis

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...