Lieliska uzkoda vai dārzeņu pamatēdiens no grilētām vai uz pannas apceptām baklažānu šķēlēm un rikotas siera pildījuma(itāliski involtini di melanzane con ricotta e basilico). Pēc vēlēšanās papildu rikotas sieram pildījuma sastāvā var izmantot parmezāna sieru, sasmalcinātus ķiplokus, bazilika vai piparmētru lapiņas, rukolas salātus, šķiņķi, tunci, mocarellas siera gabaliņus, tomātus, valriekstus u.c. Pārsegtu ar pārtikas plēvi ledusskapī var uzglabāt pāris dienas.
Nepieciešams:
Baklažānus noskalo zem tekoša auksta ūdens un kārtīgi nosusina. Sagriež apmēram 7 mm biezās gareniskās šķēlēs.
Apcep uz grila vai pannas, līdz tās no abām pusēm iegūst zeltaini brūnu nokrāsu. Pilnībā atdzesē.
Tikmēr pagatavo pildījumu – viendabīgā masā sajauc notecināto rikotas sieru, parmezāna sieru, sasmalcinātas bazilikas lapiņas, ķiploku un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pavisam nedaudz pievieno arī olīveļļu (apmēram 1 ēdamkaroti). Uz pāris minūtēm ievieto ledusskapī.
Uz galda virsmas izklāj baklažānu šķēles un to vienā galā liek apmēram 1 ēdamkaroti krēma. Tās aizloka un kārto uz šķīvja, kurā tiks pasniegtas.
Pasniedz, tiklīdz ir gatavas, dekorējot ar bazilika lapiņām.