Baltmaizes pīrāgs ar sēnēm un sieru Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 1 kukulītis baltmaizes,
  • 350 g šampinjonu,
  • 300 g cietā siera,
  • 100 g auksta sviesta,
  • 1–2 ķiploku daivas,
  • pētersīļu lapiņas, loki,
  • Vidusjūras garšvielu maisījums,
  • sāls pēc garšas.

Gatavošana:

1

Lokus un pētersīļu lapiņas smalki sagriež. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Ķiploka daivas nomizo, smalki sakapā. Sviestu izņem no ledusskapja, sagriež gabaliņos, nedaudz atliek sāņus, pārējo ievieto atpakaļ ledusskapī.

2

Šampinjonus sīki sagriež, maisot apcep uz sausas pannas, kamēr iztvaiko šķidrums, tad pieliek ārpus ledusskapja atstāto sviestu, pārkaisa ar sāli, brīdi pacep un noņem no pavarda, ļauj padzist. Padzisušās sēnēs iemaisa Vidusjūras garšvielu maisījumu.

3

Ar asu nazi baltmaizes kukulī no virspuses krustiski izdara iegriezumus, neiegriežot līdz galam, lai pamatne un daļēji arī malas paliek veselas. Iegriezumos uzmanīgi ievieto sviestu, sēnes, sieru, ķiplokus, zaļumus.

4

Pildīto baltmaizes kukulīti liek folijā, malas augšpusē saspiež kopā, tad ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 15 minūtes, tad foliju augšpusē atver un cep vēl 15 minūtes, lai siers pakūst un maize apbrūnē. Pasniedz karstu.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Uzkodas, Svētki, Lieldienas, Līgo svētki

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...