Nepieciešams:
Sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli.
Atsevišķā bļodā sviestu, cukuru un vaniļas cukuru saputo baltā, gaisīgā masā. Pa vienai pieputo olas. Lai sviests putojot nesaietu pārslās, kopā ar katru olu var pieputot vienu ēdamkaroti no kopējā miltu maisījuma. Kad olas pilnībā ieputotas, pievieno miltu maisījumu, saputo.
Banānus ar dakšiņu samīca putrā un sakuļ ar pienu un šokolādi, ja to liek klāt. Gatavo maisījumu sajauc ar jau sagatavoto mīklu un lej sagatavotajā cepamajā formā, kura pirms tam ir ieziesta ar taukvielām un izkaisīta ar miltiem.
Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 25 minūtes, Tad kēksa formu apsedz ar folijas loksni un cep vēl 25 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot kēksā koka iesmiņu vai zobu bakstāmo – ja tas ir bez mīklas paliekām, maize ir gatava.