Nepieciešams:
Mērcei:
Olas «Benedikta» gaumē vāra bez čaumalas ūdenī, kam pievienots nedaudz etiķa un sāls (ūdens nedrīkst stipri burbuļot).Var ūdenī ielikt karstumizturīgas apaļas formas, kurās ielejot, olas saglabā apaļu formu. Vēl variants – ūdeni ar putojamo slotiņu nedaudz maisa, līdz veidojas viegls virpulis, kura viducī ielej olu – arī veidosies apaļa forma.
Sparģeļiem nomizo mizu, tos vāra sālsūdenī apmēram minūti.
Pagatavo Holandes mērci – sviestu izkausē, bet nevāra. Olu dzeltenumus ar sāli, pipariem, citronu sulu saputo, tad turpina putot karsta ūdens peldē un ļoti lēnām, mazām porcijām pielej izkausēto sviestu (sviesta nosēdumus neizmanto). Ja mērce liekas par biezu, var lēnām pieliet nedaudz ūdens.
Lai pasniegtu, izmanto apceptu maizīti – virsū kārto olas un sparģeļus, ko pārlej ar Holandes mērci.