Biezpiena cepumi ar ievārījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g biezpiena,
  • 100 g sviesta,
  • 2 olas dzeltenumi,
  • 4 ēdamkarotes cukura,
  • 2 tējkarotes medus,
  • 8 ēdamkarotes miltu,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 1 ēdamkarote melnā sezama, magoņu vai kādu citu sēkliņu,
  • nedaudz pabieza ievārījuma,
  • 1 tējkarote cietes.

Gatavošana:

1

Kārtīgi samaisa biezpienu ar mīkstu vai izkausētu sviestu, olas dzeltenumiem un cukuru, piejauc medu, iesijā miltus un cepamo pulveri. Sajauc viendabīgu, vijīgu mīklu.

2

Mīklu uz galda izveltnē 3–5 mm biezumā, veltnējot pārkaisa ar kādām sēkliņām pēc izvēles – ar melnā sezama, magoņu vai kādām citām sēkliņām.

3

Izveltnēto mīklu sagriež kvadrātiņos. Kvadrāta vidū liek ievārījumu, kas sajaukts ar cieti (lai tas netecētu laukā no cepumiem) un pārliek pāri vienu otram pretējos stūrīšus.

4

Sagatavotos cepumus liek uz plāts, kurai uzklāts cepamais papīrs. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 20 minūtes. Gatavus cepumus ar visu cepamo papīru noņem no plāts un atdzesē.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Cepumi