Biezpiena cepumi ar ievārījumu Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams:

  • 200 g biezpiena,
  • 100 g sviesta,
  • 2 olas dzeltenumi,
  • 4 ēdamkarotes cukura,
  • 2 tējkarotes medus,
  • 8 ēdamkarotes miltu,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 1 ēdamkarote melnā sezama, magoņu vai kādu citu sēkliņu,
  • nedaudz pabieza ievārījuma,
  • 1 tējkarote cietes.

Gatavošana:

1

Kārtīgi samaisa biezpienu ar mīkstu vai izkausētu sviestu, olas dzeltenumiem un cukuru, piejauc medu, iesijā miltus un cepamo pulveri. Sajauc viendabīgu, vijīgu mīklu.

2

Mīklu uz galda izveltnē 3–5 mm biezumā, veltnējot pārkaisa ar kādām sēkliņām pēc izvēles – ar melnā sezama, magoņu vai kādām citām sēkliņām.

3

Izveltnēto mīklu sagriež kvadrātiņos. Kvadrāta vidū liek ievārījumu, kas sajaukts ar cieti (lai tas netecētu laukā no cepumiem) un pārliek pāri vienu otram pretējos stūrīšus.

4

Sagatavotos cepumus liek uz plāts, kurai uzklāts cepamais papīrs. Cep cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā apmēram 20 minūtes. Gatavus cepumus ar visu cepamo papīru noņem no plāts un atdzesē.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Deserti, Cepumi

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...