Krēmīga auzu pārslu putra kā bērnībā
Nepieciešams
1 glāze auzu pārslas
2 glāzes...
Izcils ēdiens, ko var pasniegt brokastīs vai kā saldo daļu vakariņās.
Nepieciešams:
Bļodā liek biezpienu, pievieno sarīvēto citrona miziņu, cukuru, sāli un ar dakšiņu sastampā, lai izveidojas irdena masa un nav lielu kunkuļu.
Pievieno olas un samaisa viendabīgu masu. Iejauc rozīnes un samaisa. Pa karotei pievieno miltus un samaisa, lai veidojas bieza masa, kas padodas plācenīša izveidei.
No masas ar slapjām rokām veido plācenīšus, kurus no abām pusēm apviļā rīvmaizē un novieto uz dēlīša.
Pannā sakarsē eļļu un liek cepties plācenīšus no abām pusēm, lai tie apcepas zeltaini brūni. Pasniedz ar skābo krējumu, ievārījumu vai kādu saldo mērci.