Biezpienmaize ar mellenēm un drumstalām Pie grāmatzīmēm

Vērtējums:

Nepieciešams

Pamatnei:

  • 100 g auksta sviesta,
  • 100 g kviešu miltu,
  • 70 g mandeļu miltu,
  • 1 tējkarote cepamā pulvera,
  • 1 ēdamkarote auksta ūdens.

Virskārtai:

  • 500 g biezpiena,
  • 3 olu dzeltenumi,
  • 1 olas baltums,
  • 50 g skābā krējuma,
  • 100 g cukura,
  • 1 tējkarote vaniļas cukura,
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes,
  • 200 g melleņu.

Drumstalām:

  • 50 g cukura,
  • 50 g kviešu miltu,
  • 50 g auksta sviesta.

Pasniegšanai:

  • nedaudz svaigu melleņu.

Gatavošana:

1

Pamatnei sarīvē sviestu, pievieno abu veidu miltus, cepamo pulveri, ūdeni, ātri samīca mīklu un noliek uz pusstundu ledusskapī. Pēc tam mīklu izrullē, ieklāj formā (20x30 cm), sadursta ar dakšiņu, ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep aptuveni 15–20 minūtes, izņem, ļauj nedaudz padzist.

2

Pildījumam biezpienu izberž caur sietu, iemaisa krējumu, cieti, olu dzeltenumus, cukuru un vaniļas cukuru. Sajauc viendabīgā masā, iemaisa mellenes un iecilā stingri sakultu olas baltumu. Pildījumu novieto uz apceptās mīklas pamatnes.

3

Pagatavo drumstalas, saberžot kopā miltus, cukuru un sarīvētu sviestu. Pārkaisa pāri pildījumam un izlīdzina.

4

Ievieto līdz 180 °C temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī, cep 40–50 minūtes.

Pievienojiet savus komentārus

Citas receptes no sadaļam Brokastis, Svētki, Līgo svētki, Ziemassvētki, Deserti, Tortes, kūkas, pīrāgi, Plātsmaizes

Falafeli

Falafeli ir tradicionāls arābu ēdiens – eļļā...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...

Siļķu salāti

Nepieciešams (4 porcijām): 200 g gabaliņos sagrieztu marinētu...

Spinātu pesto

Nepieciešams: 2 saujas spinātu, saišķis pētersīļu, daži...