
Cepts ķirbis ar burratu un medu 
Nepieciešams
~1 kg ķirbja
burattas siers
olīveļļa...
Nepieciešams:
Briseles kāpostus ievieto verdošā sālsūdenī katlā bez vāka un vāra 5–7 minūtes, tad tūlīt ievieto atdzesēties aukstā ūdenī, pēc tam notecina un galviņas pārgriež uz pusēm. Papriku notīra, izņem sēklotni, sasmalcina mazos gabaliņos.
Bekona šķēles vai plāni sagrieztus žāvētu cūkas krūtiņu apcep sausā pannā uz straujas uguns. Kad gaļa apcepusies zeltaina, pievieno Briseles kāpostus, papriku, piemet sāli, piparus, pieliek kādu piciņu sviesta, nogriež mazāku uguni un apmaisot cep vēl 5–7 minūtes. Pasniedz karstus.